Раді повідомити, що вийшов свіжий номер богословського журналу «Штудії», головним редактором якого є д-р Едуард Борисов, викладач Київської богословської семінарії. Тема цього номеру: Помісна церква.   

Кембриджський бібліїст Джеймс Паджет, обговорюючи доктрину про церкву в трудах ранніх Апостольських Отців, виділяє п'ять аспектів життя Тіла Христового: єдність, облаштування, общинність, моральність та ставлення до світу. Даний випуск не намагається охопити всі можливі аспекти еклезіології. Автори статей торкаються лише тих питань, які пов'язані з життям, богослов'ям і практикою помісної церкви.
Журнал має три розділи: практичне богослов’я, історичне богослов’я, біблійне богослов’я. 

Цей випуск відкриває стаття головного редактора журналу д-ра Едуарда Борисова, яка торкається біблійної основи, практики та зловживання церковною дисципліною. У статті Віталія Маряша, академічного декана КБС, читачі зустрінуться з терміном «дияконія»  та матимуть можливість переосмислити розуміння цього терміну в світлі досліджень Джона Колінза, який заперечує традиційне визначення дияконського служіння як виключно матеріального. 

Більша частина цього випуску присвячена темі рукопокладення як одному з неоднозначних аспектів життя помісної церкви. Так в розділі «Історичне богослов'я» розміщено дослідження Ігоря Григор'єва про рукопокладення в євангельсько-баптистському середовищі. У цій роботі автор пропонує історичний огляд факторів, які вплинули на розуміння цієї церковної практики, зокрема, в контексті православного богослов'я. 

Розділ «Біблійного богослов'я» продовжує обговорення теми покладання рук. Стаття д-ра Марка Соусі присвячена біблійному огляду богослов'я і практики рукопокладення. Заключні три статті є екзегетичним вивченням ключових текстів Писання, які торкаються рукопокладення та обрання кандидата на пасторське служіння. Микола Леліовскій досліджує 1 Тимофія 5:22, в якому Павло застерігає про поспішне покладанні рук. 2 Тимофія 1: 6 став предметом уваги Олександра Дудки, який надає аналіз заклику Павла до молодого працівника зігрівати дар Божий, отриманий через апостольське рукопокладення. Нарешті, Андрій Бабій роздумує про значення однієї з вимог до кандидата на пасторське служіння, а саме «муж однієї дружини» в 1 Тимофія 3:2.

Цей випуск та попердній вже є в бібліотеці семінарії. З питань придбання журналу звертайтесь до секретаря редколегії Ігоря Григор’єва  bpgi@ukr.net