Минулого тижня Київська богословська семінарія мала надзвичайну подію, яка складалась з двох захотів.

В п’ятницю, 9 листопада, відбулась відкрита лекція в молитовному залі КБС на тему «Пласка Земля в Старому Завіті?». Це питання виявилось досить актуальним для багатьох християн. Є ті, хто базуючись на даних зі Старого Завіту, переконані, що планета Земля дійсно пласка.

Д-р Март-Ян Пауль (Нідерланди) говорив про географічні та космологічні уявлення Древнього Близького Сходу та вірування древніх євреїв.

Д-р Пауль також провів критичний аналіз позиції д-ра Джона Уолтона щодо створення Землі. Наприкінці лекції був час для запитань та відповідей, під час якого велася гаряча дискусія щодо питання, яка все ж таки Земля. 

Наступного дня, в суботу, 10 листопада, в приміщенні Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова в рамках науково-методологічного  семінару на тему: «Значення старозавітного та міжзавітного періодів для християнського богослов’я» відбулась презентація книжки «Богослов’я Старого Завіту» (рос. мовою).


На презентації були присутні д-р Март-Ян Пауль та д-р Герт Лорейн. Один із редакторів книжки, д-р Март-Ян Пауль, прочитав лекцію на тему «Богослов’я Старого Завіту: огляд і зв’язок з посланнями Нового Завіту». Д-р Герт Лорейн, автор одного з розділів книжки, прочитав лекцію на тему «Міжзавітний період: інтерпретація Старого Завіту та фон Нового Завіту».


Після доповідей відбулись дискусії, учасники семінару задавали питання та двоє учасників, які поставили найцікавіші питання, отримали книжку «Богослов’я Старого Завіту» у подарунок з автографами авторів.