Шостого жовтня в неділю в Київській богословській семінарії відбулася урочиста посвята першокурсників. Цього року до семінарії вступило 62 студенти з різних областей  України та із-за кордону, щоб  здобувати вищу богословську освіту в одному з найкращих богословських навчальних закладів України. На урочистості були присутні студенти, їхні родичі та гості семінарії.

       Посвята  розпочалась з поклоніння та молитви до нашого Господа Ісуса Христа. Проф. Джері Бендж, викладач семінарії, виголосив надихаючу проповідь про вплив Євангелія на наше покликання бути учнями Христа, вчитися, щоб бути здатними вчити інших. Спільнота семінарії взяла участь в євхаристії. З привітальним словом та настановою до першокурсників  звернувся ректор семінарії Руслан Хмиз:


«Навчання змінить ваш світогляд, вас чекає багато відкриттів. Ви будете здивовані, зосереджені, інколи сердиті. З чимось не будете погоджуватися – і  це ваше право. Ніхто не буде змушувати вас думати по шаблону, але думати вам доведеться. Ми намагатимемося навчити вас працювати з текстом, досліджувати теми, формулювати свої думки, дискутувати, критично мислити, не погоджуватися та доводити свою точку зору. Найважча в світі робота – це мислити. У вас буде можливість займатися цим тут, в семінарії. Навчання змінюватиме ваше серце, і Бог буде працювати в вас. Ми хочемо, щоб ви пізнавали Бога і відкривали Його іншим. Прагнемо, щоб знання отримані в КБС були не лише в розумі, але й в серці та стали вашим життя». 


У присутності  викладачів та гостей свята першокурсники оголосили про свою готовність присвятити роки навчання пізнанню нашого Господа Ісуса Христа та зростанню у відносинах з Ним, щоб у своєму житті та служінні набуті знання та вміння слугували на благо церкви та суспільства. Їхнє бажання навчатися проявилося в готовності долучитися до місії семінарії та навчатися заради ефективного служіння, щоб вести інших до зростання в Господі Христі. В молитві благословення студентів-першокурсників взяли участь ректор, викладачі та директори академічних програм.


Першокурсники  отримали подарунки  на пам'ять про цей день. Після церемонії вони мали можливість познайомитись з викладачами та  один з одним, щоб з понеділка зануритися у навчальний процес. 
Така урочиста посвята першокурсників відбулась уперше, і  сподіваємось, вона стане доброю традицією в Київській богословській семінарії.