Літні дитячі, підліткові та молодіжні табори – це чудова можливість відпочити та цікаво провести час  але не тільки. Часто саме в християнському таборі діти знаходять відповіді на свої важливі запитання, вчаться дружити, співпрацювати, бути самостійними та відповідальними. 

Табори корисні, не тільки для дітей та підлітків, але й для лідерів. Вони вчаться працювати в команді, служити іншим, слухати та будувати стосунки з людьми різного віку. 
 
З 25 червня по 1 липня 2018 року в с. Кийлів Київської області відбувся підлітковий табір «Pro 180» (Поворот на 180). «Pro 180» ‒ це підлітковий клуб в церкві «Преображення», який щороку проводить для табір. Цьогорічна тема табору ‒ «Stay Strong» (Залишайся сильний).  Весь тиждень 52 підлітки разом з лідерами роздумували про життя Йосифа, вчилися на його прикладі, як залишатися сильними в будь-яких життєвих обставинах. 
 
Ірина Троян – студентка другого курсу програми «Молодіжне та підліткове служіння». Чотири роки займається підлітковим служінням, багато працювала з дітьми та вела недільну школу. В цьому році, як і кілька попередніх була лідером в цьому таборі. Ділиться враженнями від цьогорічного табору. 
 
«Цей табір став для мене особливим. Я все ще роздумую над темами, які ми обговорювали. Тиждень був дуже активним та насиченим. Ми краще пізнали не тільки підлітків, але й нашу лідерську команду. Впевнена, що це допоможе нам служити якісніше підліткам, один одному та Богу. 
Я бачила, як Бог готував нас перед табором і протягом усього табору я відчувала Його роботу в своєму серці. Це був не простий процес, але Бог знає, що для нас краще. 
 
Особлива подяка Руслану Смоляку (лідер підліткового служіння церкви «Преображення»- ред.), який виховував нашу лідерську команду протягом всього цього часу. Не можу залишити осторонь всіх тих, хто молитовно підтримував нас. Табір  ‒ це результат ґрунтовної роботи всієї нашої лідерської команди за рік, але без Бога ми не змогли б нічого». 
 
Ірина розповідає про те, що змусило її знову вчитися та про свої враження після року навчання в семінарії.
 
«До навчання в семінарії я працювала в приватному дитячому садочку, потім працювала в одній родині з дітьми. В церкві служила в недільній школі та з підлітками. Так сталось, що в сфері розвитку та виховання дітей я добре орієнтуюсь,  мені завжди було легко працювати з дітьми. А коли почала служити підліткам, то відчула, що мені не вистачає знань. Я шукала різну літературу, джерела, які мені допомогли б краще розуміти підлітків, знати їх та служити їм.  Багато прочитала різної літератури, але все ще відчувала брак знань. 
 
Я молилась про це служіння й розуміла, що Бог дав мені можливість служити тут. Тому, як тільки я дізналась про можливість вчитися в семінарії, одразу вирішила вступати. 
 
За перший рік навчання я отримала багато нових знань, які допомагають в служінні, в якому вже 4 рік. Звичайно ж, вчитися не зовсім легко, потрібно прикладати багато зусиль, але воно того варте. Тут чудові викладачі, нестандартний підхід до навчання, безліч нових знайомств зі студентами, вивчення Біблії по понеділках, час проповіді та поклоніння по вівторках. Дуже цінне спілкування було й після лекцій, коли ми ділилися своїми свідченнями, переживаннями як Бог вів і веде в житті, молитви один за одного. Загалом, навчання в КБС це величезне благословення. Всього й не розкажеш. Просто потрібно відчути цю атмосферу!»